Şubat 2010

İnternet hızınızı biraz olsun arttırmak ister misiniz?

İlgili Konular: Bilgisayar Programları & Bilgiler     

İnternet hızını dosya indirme hızını arttırmak istiyorsak bilgisayarımızda yapmamız gereken iki ayar var. Ben devamlı olarak bu ayarları kullanıyorum ve genel olarak sabit bir hıza sahip gibirim. Tabi indirme hızınızı internet bağlantı hızınızın dışında bağlanmakta olsuğunuz internet sitesinin alt yapısıda etkilemektedir.

 

Adım adım bu ayarları şu şekilde gerçekleştiriyoruz:

Torent arama ve indirme

İlgili Konular: İnternet Haberleri & Site Tanıtımları Bilgisayar Programları & Bilgiler     

Torent sayesinde ücretsiz ve kolay bir şekilde dosya indirebiliyoruz.

Dosya indirebilmek için öncelikli olarak aradığımız torenti bulmamız gerekiyor. Bu işlem için gerçekten kaliteli olarak gördüğüm isohunt sitesini kullanalım. Sitenin üst bölümünde bulunan arama kutusuna indirmek istediğimiz program veya film artık ne istiyorsanız yazıyoruz.

 

"Search" vutonuna tıklayarak aramamızı başlatıyoruz. Arama işlemine göre bulduğu dosyaları bize ayrıntılı bir bilgi ile sunuyor. Bu bilgilerden işimize yarayanlara değinelim.

 

Aldığınız ürün veya hizmetten şikayetçi misiniz?

İlgili Konular: İnternet Haberleri & Site Tanıtımları     

Bir firmadan bir hizmet aldınız ve nerden buldum ben bunu dediğiniz çok olmuştur. Başka bir örnek verecek olursam, ürün aldığınız bir firma var ve arızalı çıktı, garanti işlemlerini yokuşa sürüyorlar ve oldukça bunaldınız. Bu gibi sıkıntılar nerede ise verdiğimiz para giderse gitsin ben bu kadar uğraşamam demeye getiriyor.

Diğer bir örnekte bankaların ısrarla bizden aldıkları senelik aidatlar. Bu aidatları geri isteyen bireyler okadar arttı ki, yasal olarak almamaları gereken bu paraları bankalar geri ödemeye başladı.

Rapidshare Temmuz 2008 Yenilikleri

İlgili Konular: İnternet Haberleri & Site Tanıtımları     

Rapidshare 3 Temmuz 2008 tarihinde açıkladığı yeni özellik free kullanıcılara güvenlik kodunu sormayacak olması. Free kullancıılar sadece geri sayım sayacını bekleyerek download yapabilecekler. Tabii ki rapidshare bunun için download hızını 50 kb/sn ile sınırlamış durumda. Bunun anlamı Free kullanıcı iseniz hızlı internetiniz olsa bile belirlenen indirme oranına çıkamazsınız.
Bir diğer yenilik ise free kullanıcılar için belirlenen 100 mb upload sınırının 200 mb'a çıkarılması...
Bakalım rapidshare şirketi ilerleyen günlerde başka nasıl değişiklikler yapabilir göreceğiz.

Yenilikler:

-Free kullanıcılara sorulan Güvenlik kodu kaldırıldı.
-Free kullanıcıların download hızı 50 kb/sn ile sınırlandı.

Fotoğraflarınız Online Olarak Süslensin

İlgili Konular: İnternet Haberleri & Site Tanıtımları     

Resimlerimizi çeşitli şekillerde süslemek mümkün tabikide. Başlıca grafik ile uğraşanlar direk olarak photoshop programına yönelirler. Bende öyle yapıyorum.

Bazen basit işler için bu programla uğraşmak sıkıcı oluyor. Eğlence amaçlı olarak hazırladığımız fotoğrafları hızlı olarak oluşturmayı isteriz. İste bunun için Photofunia sitesi imdadımıza yetişiyor. Site üzerinde fotoğraflarınızda kullanabileceğiniz süslemeler gerçekten çok kaliteli. Resminizi istediğiniz bir yere koymanızda mümkün.

 

 

Drupal ile ilgili bilgi alabileceğiniz başarılı kaynaklar

İlgili Konular: Drupal Genel Bilgiler     

Drupal ile ilgili kaynak bulma sıkıntısı geçtiğimiz senelerde oldukça zordu. Şu an için ise gönüllü olarak drupale destek veren arkadaşlarımız tarafından yeterli desteği bulmaktadır.

Bu yazımda gerçekten bakmaya değer bazı kaynakları sizlere sunmak istedim. Benimde takip ettiğim, çoğu zamanda yararlandığım kaynaklar sınırlıdır. Sınırlı olması yetmiyor olması değil tabikide. Drupal ile yapabileceklerimizin hayal gücümüze dayalı olduğunu her seferinde hatırlatmaya gerek yok sanırım. Biraz kurcalayarak biraz Css ve birazcıkta Php'nin ne olduğunu bilerek drupal ile eşsiz siteler yapmak mümkün. Birde bu bildiklerimize jquery kütüphanelerini kullanarak özellikler katarsak tadından yenmez:)

Dönemsel görevler bir saatten uzun bir süredir çalışıyor, büyük olasılıkla kilitlendi

İlgili Konular: Drupal Genel Bilgiler     

Srupal kullananlar aram ara sitelerinde olan biteni takip etmek için durum raporlarına bakarlar. sizde durupal kullanıyorsanız durum raporuna bakmayı ihmal etmeyin.

Ücretsiz video, resim ve müzik paylaşim sistemi

İlgili Konular: Web Tasarım Genel Bilgiler     

Bir siteyi gezerken ne kadar güzel olmuş kullanışlı ve fonkyonu bol diyordum. Daha sonra nasıl yaptıklarını araştırayım derken sistemin hazır olduğunu buldum. Bu kadar kullanışlı ve herşey çekirdekten dahil bir sistem varmı bilmiyorum ama benimgörüşümden tam puan aldı.

Türk Drupal kullanıcılarının resmi IRC kanalı

İlgili Konular: Drupal Genel Bilgiler     

Drupal Türk kullanıcılarının bir araya gelerek drupal için neler yapılabilir konuştukları ve tanıştıkları bir irc kanalı açılmış. Uzun süredir bilmeme rağmen girip arkadaşlarla tanışmak nasip olmadı. İnşallah en yakın zamanda bende kendilerinin arasında yerimi alacağım. İrc kanalı drupal irc listesinde de bulunmakradır. How to use IRC effectively | drupal.org tıklayarak drupalle uğraşanların açmış oldukları irc kanallarına ulaşabilirsiniz.

GoogleS - Google hizmet linklerini biliyor muyuz?

İlgili Konular: İnternet Haberleri & Site Tanıtımları     

Google sürekli yeni hizmetlere imza atıyor. Bizler bazen bunu takip etmekte çok zorlanıyoruz. Google üzerinden de bulabileceğiniz bu hizmetler ne yapar diye merak ediyorsanız kısaca neyin ne yaptığını açıklayalım.

 

İşte bazı googlelar kısaca googles diyebiliriz:)