Ekim 2010

Medyatik blog artık daha hızlı

İlgili Konular: Günlük Hayatımızdan     
Medyatik Blog İçerik Resmi

Medyatik blog artık daha hızlı olarak sizlere sunulacaktır. Uzun süren araştırma inceleme (arge) çalışmalarından sonra hızlandırmak için toplam 3 saat süren bir hızlandırma çalışması gerçekleştirdim. Çalışmalara henüz temayı dahil edemedim ancak kısa sürede temadaki fazla kodlarıda düzenleyerek bir kaç milisaniye daha hızlandırabileceğim.

Ajax comment

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Yorumlara ajax özelliği kazandırmak

Kurdunuz sitenizi ve kullanıma sundunuz ancak kullanıcılar yorum yapmaya üşeniyorlar. Neden mi her yorumda sayfanın yenilenmesi ve bir yorum için bir dakika harcamak kimsenin işine gelmez. Ajax comments modülü sayesinde işimiz çok kolaylaşıyor ve yorum kısmına ajax özelliği ekliyoruz. Ayrıca yorumları silmek ve düzenlemek de bir o kadar kolay oluyor.

Winner

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Kazananlar modülü

Belli bir içerik türünde yarışma yapıp kazanan kullanıcıları listelemek isterseniz winner isimli modülü kullanabilirsiniz.

Modül ufak bir veri tabanı kullanıyor ve o içerik türüne ait yazarlardan kazananları seçip yayınlamanızı sağlıyor. İsterseniz rasgele bir kazanan belirleyebilirsiniz. Ayrıca hiç kazanamamış kullanıcılar arasından kazananıda belirlemeyi sağlamaktadır.

Fbconnect

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Facebook ile bağlan eklentisi

Drupal ile hazırlanmış sistemlerimize ziyaretçilerin facebook hesapları ile giriş yapabilmelerini sağlamak için kullanacağımız eklentidir. Bu bağlantı yöntemi kullanıldığında kullanıcının Facebook şifresi hiçbir şekilde sizin veritabanınız da tutulmuyor.

Eklentinin kurulumu:

Etiketleri alt alta sıralamak

İlgili Konular: Drupal Genel Bilgiler     
Medyatik Blog İçerik Resmi

Eğer etiketlerinizi sizde benim gibi alt alta listelemek isterseniz,

tagadelic eklentisini kurup
içindeki tagadelic.module dosyasını açıp
311. satırı şu şekilde değiştirmeniz gerekmektedir.
$output .= l($term->name, taxonomy_term_path($term), array('attributes' => array('class' => "tagadelic level$term->weight", 'rel' => 'tag'))) ." \n

Date & Calendar

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Takvim eklentisi

Sitelerinizdeki içerikleri eklendikleri tarihlere göre listelemek veya bir etkinlik takvimi oluşturmak isterseniz yararlanabileceğiniz çok güzel bir eklentidir.

Görselliği ile küçük bir takvimdir ve ay içersindeki tüm günleri bir kutuda listeler, ayrıca önceki ve sonraki tarihlerede bakabilmektesinin.

Path Access

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Belirlenen adrese erişimi engellemek

Sitemizde bir yola erişimi engellemek istersek Path Access eklentisini kullanabiliriz.

Simple Access

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Role göre erişimi kısıtlamak

Kullanıcı rollerine göre içeriklere ulaşımı kısıtlamak veya sadece bazı rollerin içerikleri düzenlemesine izin vermek için Simple Access modülünü kullanabiliriz.

Content Access

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Çeşitli erişim izinleri vermek

Kullanıcı rollerine, içerik türlerine ve yazarlarına göre değişik kombinasyonlar şeklinde izinleri ayarlayabileceğiniz Content Access eklentisi gerçekten bu alanda en başarılısı gibi görünüyor. Drupal siteleri içinde çok kullanılır olması da sanırım bunun göstergesidir.

Node privacy byrole

Bilgiler
Ne için kullanılır: 
Kullanıcı rollerine göre silme, düzenleme ve oluşturma izin ayarları

Kullanıcı rollerine göre silme, düzenleme ve oluşturma gibi izinleri ayarlayabileceğimiz node privacy byrole eklentisi beğenimize sunulmuştur. Content Access kadar olmasa da kullanım oranı hayli yüksektir.