Remote Olarak Bilgisayara Bağlanma ve Evden Web Server Kurulumu

İlgili Konular: Bilgisayar Programları & Bilgiler     

Evinizden İş yerinizdeki bilgisayarınıza bağlanmak ve çalışmak mı istiyorsunuz ve evinizde hazır web sayfanız var bunu evinizden adsl üzerinden yayınlamak mı istiyorsunuz buyrun bunu okuyun .
İş yerinizde Router özelliğine sahip adsl modeminiz var. Tabi ki doğal olarak ethernet portuna takılan bir modem. Akşamleyin eve gidince iş yerinizdeki PC yi açık bırakıp işlerinize evinizde devam etmek istiyorsunuz. Remote desktop ile iş yerinizdeki pc ye bağlanmak istiyorsunuz. Peki nasıl yaparsınız. Aşama aşama anlatıyorum.

2010-03-20_213823.jpg

1.İş yerinizdeki pc’nin denetim masasına girin. Sistem objesine tıklayın.Uzak sekmesine tıklayın ve Uzak masaüstü sekmesini işaretleyin.

2.İşyerinizdeki pc’nizin internet explorerına girin. Adsl modemin arabirim IP sini yazın.//10.0.0.2 gibi veya 192.168.x.x gibi bir ip olacak. Ve adsl modeminizin ara yüzüne girdikten sonra virtual server yani sanal sunucu sekmesini arayın. Böylebir yer yoksa port ekleyip kaldırabileceğiniz bir yeri arayın. Virtual server kısmında remote desktop programının kullandığı port olan 3389 portunu internal networkumuza yani bilgisayarımıza bağlıyacağız. Açıklayayım. Çoğumuz local area net yani LAN bağlantımızın TCP/IP konfigurasyonunu otomatik ip olarak bırakırız.Zaten adsl modemin ayarlarında 10.0.0.5 ile 10.0.0.15 arası otomatik iç ip verilsin diye bir seçenek vardır.Bu ipler arasından bilgisayarın iç ipsine otomatik ip verir.Sadede geleyim.Biz remote desktop için port açmak istiyoruz.Peki otomatik ip mi daha stabil statik ip mi daha stabil olur. Tabiki statik ip.Bunun için tcp/ip konfigurasyonunu modemimizin arabirim ip dizimine göre vericez.Yani modemin ipsi 10.0.0.2 ise biz sabit ip olarak 10.0.0.3 verebiliriz. Default gateway-ağ geçidi ipsi modemin ipsi olucak yani 10.0.0.2.dns verseniz de olur vermesenizde. Adsl modem otomatik olarak dns sunucularını güncelleyecektir. By ip leri vermişsek tekrar modem ara yüzüne virtual server kısmına dönelim.Start port yazan yere 3389,end port kısmına 3389, private port kısmına da 3389 yazarak, IP kısmına da pcmize verdiğimiz ip mizi yazıyoruz ve save-reboot diyerek modemimizi restarlıyoruz. Eğer benim dediğim aşamaları aynen uygulamışsanız ve gerekli izinleri bağlanacağınız pc de vermşseniz evinizdeki pcnizden iş yerinizdeki pcnize rahat bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Not 1:
İş yerinizdeki pc ye bağlanabilmek için IPniz statik te olabilir dynamic de. Yanlız statik olması daha iyi olucaktır. Dynamic ipniz modeminizin balantısı kopup tekrar gelince değişmiş olacağından statik ip kullanımı daha randumanlı olacaktır. Burada yaptığımız iş şudur. Evdeki PC mizden iş yerimizdeki pc’mizin statik veya dynamic ipsini remote desktop programında yazdığımızda işyerindeki pcnin adsl modemine ulaşırız. Sanal port açtığımız için, dış IPden 3389 poru olan remote desktop portunun bağlı olduu 10.0.0.3 ip si olan iş yerimizdeki pc’nin ipsine bağlanırız. Ve doğal olarak iş yerimizdeki pc’nin masa üstünü görüyor oluruz.

Not 2:
Olayı daha da abartıp pc’nize IIS kurarak,pcnizi web server yapabilirsiniz. Bunun için üstteki sanal port numarasını 80 diye yani standart http portu diye değiştiriniz. Bu şekilde değiştirdikten sonra başka bilgisayardan port ayarlaması yaptığınız pc ye erişmeyi deneyin.Karşınıza parola penceresi gelicektir.Bu pencere modem ara yüz penceresidir.IIS açılış sayfası gelmedi. Neden? Basittir. Modemin arayüzüne de http protokolünden ulaşıyorsunuz ve IIS serverınıza da http protokolünden ulaşıyorsunuz. O zaman modeminizin portunu 8080 diye değiştirin. Başka açık portta olabilir. Nereden yapacaksınız. Yine modem ara yüzüne girin.Misc configuration alanını bulun. Orada http server kısmı var olmalı. O modemin ara yüzüdür. Oradaki 80 sayısnın yanına bir 80 daha ekleyin. Kaydedin çıkın. Artık modeminizin ara yüzüne ulaşmak için internet explorer adres barına //10.0.0.2:8080 yazacaksınız. Ve başka bir bilgisayardan web serverı kurduğunuz pcnin ipsini yazın. Karşınızda IIS server açılış sayfasını görüyorsunuz. Anlattığım yolla web server gibi mail server,ftp server bile kurabilirsiniz. Tamam tamam unuttuğum bişey var. Unutmadım aslında sonra bıraktım. Peki diyosunuz. Ben web serverıma hep ip ile mi gireceğim. Domain tesciline de para ödemek istemiyorum diyorsunuz. www.no-ip.com adresine girin. No-ip client programını pcnize indirin. Siteye kayıt olun. Hostname alın. Dns A record’unuzu alın.Olay tamamdır.Artık bir hostnameine sahipsiniz..

Kaynak : Mehmed Akif Ayanoğlu

Yorumlar

Yeni yorum veya soru gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
  • PHP source code can also be enclosed in <?php ... ?> or <% ... %>.
  • You may insert videos with [video:URL]

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi


17 + 3 =
Basit matematik sorusunuz çözünüz. Örn; 1+3= 4